Υγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Λουκούμι Μεγάλου Βεζίρη

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή λουκουμιού Grand Vizier;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα. Ανακατεύετε συνεχώς και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει και να βράσει. Αφού ψηθεί η κρέμα, την αποσύρουμε από την εστία και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Καλό είναι να ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην σβολιάσει. Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέστε ζάχαρη σε αυτό. Ανακατεύουμε μέχρι να υπάρχουν φυσαλίδες. Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι ενώ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι στο μείγμα και παίρνουμε μια ζύμη σαν ζύμη για κέικ.

Στρώνουμε το ταψί με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τη ζύμη στο ταψί. Βάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς και ψήνουμε τη ζύμη μέχρι να πάρει ροζ χρώμα. Και προσέξτε να μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου για 15 λεπτά. Μην βάζετε οδοντογλυφίδα για να ελέγξετε την ετοιμότητα.
Αφού ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε αμέσως από το φούρνο και το κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Πριν κρυώσει το κέικ τυλίξτε το κέικ σαν ρολό. Αφού τυλιχτεί το κέικ, το ανοίγουμε και απλώνουμε την κρέμα και τυλίγουμε ξανά το κέικ. Απλώνουμε την κρέμα στα κέικ που κόψαμε σε δύο μέρη, και θα έχουμε δύο κρέμα κέικ. Κόβουμε τα έτοιμα κέικ κρέμας πάχους περίπου 3 εκ. Βουτάμε τις κομμένες φέτες πρώτα στο γάλα και μετά στην καρύδα και τις βάζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Καλή όρεξη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button