Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κέικ Όπερας με βούτυρο

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για κέικ όπερας με βουτύρου;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Αυτό το κέικ είναι ένα πολύ ενοχλητικό κέικ που πρέπει να διατηρηθεί για 1 μέρα. Είναι πολύ θερμιδικό αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά νόστιμο. Βεβαιωθείτε ότι τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

  1. Αφού κοσκινίσουμε την άχνη ζάχαρη και το αλεύρι αμυγδάλου, τα χτυπάμε με 5 αβγά. Προσθέστε το αλεύρι και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
  2. Χτυπάμε το ασπράδι, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε στην άλλη ζύμη σιγά σιγά.
  3. Προσθέτουμε τελευταίο το λιωμένο βούτυρο και το μοιράζουμε σε 2 λαδόχαρτα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
  4. Περιμένετε να κρυώσει η ζύμη, καλύτερα να τη βάλετε σε μια σακούλα για να μείνει η ζύμη μαλακή.
  5. Όταν κρυώσει, το σηκώνουμε προσεκτικά από το χαρτί και το κόβουμε σύμφωνα με την 4γωνη φόρμα (ώστε να βγουν 3 ζύμες από 2 δίσκους, δηλαδή τετράγωνο και δύο ορθογώνια).
  6. Απλώστε το σιρόπι του καφέ πάνω από την πρώτη στρώση. Η μισή από την «καφέ βουτυρόκρεμα» θα εφαρμοστεί σε αυτό το στρώμα.
  7. Προετοιμασία: Μαγειρέψτε τη ζάχαρη, το νερό και τον στιγμιαίο καφέ μέχρι να γίνει σιροπιαστό.
  8. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μέχρι να ασπρίσουν και ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό σιρόπι, ανακατεύοντας ταυτόχρονα μέχρι να κρυώσει.
  9. Χτυπάμε το βούτυρο σε ξεχωριστό μπολ και προσθέτουμε το κρύο μείγμα του σιροπιού (πρέπει να είναι αρκετά δροσερό για να μην λιώσει το βούτυρο). Χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα.
  10. Μοιράζουμε ξανά το σιρόπι καφέ στον 2ο όροφο και αυτή τη φορά τη γκανάζ σοκολάτας.
  11. Προετοιμασία: Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος και την ανακατεύουμε με την προπαρασκευασμένη σαντιγί. Περιμένετε να κρυώσει. (Η σοκολάτα πρωινού είναι πιο εύκολη και πιο ακριβής ????)
  12. 3. Απλώστε το υπόλοιπο σιρόπι καφέ στο πάτωμα και απλώστε τη βουτυρόκρεμα. Περιμένουμε στο ψυγείο και μετά ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοκολάτας.
  13. Προετοιμασία: Σβήνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε το λάδι. Λιώστε το με το βούτυρο και περιχύστε το πάνω από το κέικ σας.
  14. Αφού περιμένετε 1 μέρα, ζεστάνετε το κέικ και κόψτε το με το μαχαίρι σας, διαφορετικά θα σπάσει η σάλτσα σοκολάτας πάνω του.

Είναι ένα πολύ νόστιμο κέικ, αν και είναι πολύ ενοχλητικό, το προτείνω σε όλους.
Χαλαρώστε τώρα ????

Συνταγή κέικ όπερας με βουτυρόκρεμα με φωτογραφία

Βουτυράτη τούρτα Όπερας
Βουτυράτη τούρτα Όπερας
Βουτυράτη τούρτα Όπερας
Βουτυράτη τούρτα Όπερας
Βουτυράτη τούρτα Όπερας
Βουτυράτη τούρτα Όπερας
Βουτυράτη τούρτα Όπερας
Κέικ Όπερας με βούτυρο
Κέικ Όπερας με βούτυρο
Κέικ Όπερας με βούτυρο

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button