Υγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στρώσεις πουρέ λαχανικών

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για στρώσεις πουρέ λαχανικών;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Για τον πουρέ σπανακιού? Χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε. Στη συνέχεια περνάμε το σπανάκι από το rondo. Τρίβουμε τις βρασμένες πατάτες σε ξεχωριστό μπολ, προσθέτουμε το σπανάκι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε, πολτοποιούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τον πουρέ καρότου? Καθαρίζουμε τα καρότα και τα βράζουμε ολόκληρα. Τρίβουμε βρασμένα καρότα και πατάτες, προσθέτουμε κρέμα, βούτυρο και μπαχαρικά, ανακατεύουμε, πολτοποιούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τον κιμά? Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και το ζεσταίνουμε, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε, μετά ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τσιγαρίζουμε λίγο, μετά προσθέτουμε κιμά, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Προσθέστε το σκόρδο, την ντομάτα και τον πελτέ ντομάτας αντίστοιχα, αλατοπιπερώστε τα μπαχαρικά και μαγειρέψτε.
Να συνδυάζω; Απλώστε τον πουρέ από το σπανάκι στον πάτο του ταψιού σας, ρίξτε τον κιμά, καλύψτε τον με τριμμένο τυρί και τέλος απλώστε τον πουρέ καρότου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Συνταγή με στρώσεις πουρέ λαχανικών με φωτογραφία

Λαχανικά καθαρά στρώματαΛαχανικά καθαρά στρώματα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button